09 June 2012

makhluk Allah yang tak sedarkan diri

jumaat , sabtu , ahad , isnin . . . selasa . .

berdebar-debar menghitung hari nak kahwen.

eh kawen?

pang ! 

maaf, saya tersyasyul. 

nak exam lah.

teap kali ingat exam, setiap kali tu la segala urat saraf dalam badan ni akan berlanggar antara satu sama lain. 

tapi itu dalaman je, luaran tak pulak. takut tu konon je, tapi hakikatnye masih jugak tak sedarkan diri. 

final exam tinggal 3 4 hari je lagi. orang lain sibuk bertungkus lumus dating dengan buku, aku pulak sibuk berjalan pegi berdating dengan orang utan. bagus kan aku. sila angkat tabik spring untuk aku.

tak kesahla, yang penting hati gembira. bukan selalu dapat berjimba-jimba.

oke, actually dis is my first time aku pegi tempat nie. thousand kredit to my dear friend coz bawak aku berjimba-jimba ke sini. Wild Life Centre. tempat org utan. tempat ni different sikit tak macam zoo tau, hutan tempat tinggal orang utan. kira nya, orang utan bebas hidup macam dalam real forest. pegi tempat nie, ada time nye. kena pegi waktu feeding time. naa baru lah dapat tengok orang utan. 

masuk tempat ni macam masuk library. banyak lak undang2 nye. tak boleh bising lah, no food n drink allowed lah. but its oke, layaann. tak boleh bising sebab takut orang utan terkejut. kamera pon tak leh on flash. kang tak pasal-pasal kena terkam. 

siyesly seronok dapat tengok life orang utan nie. bahagia diorang ni tinggal satu family macam kita. geram aku tengok kecomelan mereka sampai aku rasa macam nak bawak diorang balik rumah. hais -.- 

even duduk dalam hutan, bahang panas nye kemain lagi. -.-


nak jalan balik pon sempat jugak diorang nie. pantang !

semangat orang utan.

haa tu tengok tu kat belakang tu, mak ngn anak, baru kua dri hutan.  masa nie, sume kena bagi laluan, die takut-takut je nak turun tuu. comel ! piggy back lagi.

next destination !

yeay going to Borneo Heights. pegi maen2 air celup2 kaki sambil tengok kehijauan alam. best ! sejuukk. paling best dapat tengok macik2 basuh baju kat batu. selalu aku tengok dalam drama tibi je.



hijau nyaman cantek sejuk amazing !


depan sana ada water fall. sgt nice view.

model tak terlatih. haha.


serius memang release tension.

ada sampan lagiiii (:




model batu lah kau orang.

buat assumption and arguuing bout teknik-teknik basuh baju atas batu.

object yang menjadi bahan untuk kajian kaami. haha.

last but not least, balik rumah konon insaf nak study lah. dah puas sehari suntuk berjalan kan. rupenyer, tak habis lagi. balik rumah tak sempat panas bontot, tak sampai 3 jam bertapa dalam rumah, kua pulak pegi layan Madagascar 3. hehehehe yeay ! i like to move it move it. layan 3D, memang beeessstt.


psssttt . . . terbukti kan, aku adalah makhluk Allah yang paling tak sedarkan diri.
my fren said, "girls, dun blame me kalau u ol failed in final yea" akaaaaiii . 



thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

06 June 2012

yOu

you were there to light my day . .

you were there to guide me through . . 

from my days down and on . .
 
i'll never stop thinking of you . .

how can i forget all that . .

when you're the one who make me smile . . 

you'll always be a part of me . . 

how i wish you were still mine . . 

never will forget the day . .

how we've met and came this far . .

we all know we got this feeling . .

but somehow it has to end up here . .

i know it's me who said goodbye . .

and that's the hardest thing to do . . 

cause you mean so much to me . .

and guide the truth from me to you . .

for all the things i've done and said . .

for all the hurt that i've caused you . . 

i hope you will forgive me baby . .

cause that wasn't what i meant to do . . . . .


video





thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...