25 November 2011

tidak 'bullshit' sama sekali

korang tau ape tu LDR ?

dan korang tau ape tu bullshit ?

LDR means Long Distance Relationship. atau dalam bahasa ibunda kita Hubungan Jarak Jauh. manakala dalam bahasa ikut suka, kau bercinta tapi sorang di Nilai sorang lagi di Sarawak. 

Bullshit pulak kalau cari dalam kamus oxford sama makna dengan tahi atau adik tirinya najis. tapi kalau ikut teori ciptaan aku, maknanya lebih kurang macam tak boleh pakai. 

apesal?

tak percaya? 

kalau tak caya dengan teori aku, cuba korang amik tahi korang dan pakai macam pakai baju. kalau tak boleh, bermakna teori aku betul.


kembali ke niat asal. alkisahnya aku geledah-geledah selongkar belog pebret aku tak laen tak bukan, Terfaktab then terserempak la dgn entri "LDR Itu Bullshit"


bukan nak membangkang cuma nak bantah cikit je. First and foremost,aku nak declare dulu that i am operating a long distance relationship. bagi aku LDR is not bullshit tapi shuweet.

bukan semua orang boleh going on tOgether dengan LDR ni. bagi aku acara putus-putus ni actually depend kat diri kita sndiri camne kita jaga that relationship. memang banyak dugaan, sangat-sangat banyak. tapi dari dugaan tu la buat kita tambah sayang relationship tu. 


ada orang kata, tak best cinta jauh-jauh tak dapat jumpa selalu. sape kata tak best kalau tak dapat jumpa selalu. there is no problem with it. kalau jumpa selalu, tiap hari menghadap lubang hidung bua hati kau, lastly jemu tak guna jugak kan. honestly im rather enjoying a LDR. bak kata pepatah , absence makes the heart grow fonder babe!


oke about susah senang tak bersama. dats why aku kata benda ni depend kat diri sendiri. kalau kita boleh memahami, forsure everything is going okey. dah nama pon kau bercinta jarak jauh, mana boleh kau nak harap buah hati pengarang limpa kau olwez ada di sisi kau waktu susah. memang tak akan la.


so cuba-cuba la belajar gunakan teknologi. ada skype, ada yahoo mesenger. Free of Charge lagi. nak menangis bersama nak gelak bersama , semua boleh kat situ. cuma kalau nak mandi bersama tu, memang tak boleh la. hais!


dan lagi satu sape kata dia tak boleh tenangkan kita bila kita tengah tak okey. boleh. sangat boleh. we can make a call kan. and from dat call, dia boleh je bagi kata-kata hikmat dan ajaib untuk makesure kita tenang seperti sdia kala. tak de masalah. just take it easy.


even kita tak jumpa tiap hari, tapi kita stil boleh berkomunikasi dengan dengan buah hati pengarang limpa kita kan. communication is not juz about dengar suara dari sebelah sana and responding it. tapi content of communication tu yang penting. we can share bout every preciOus moment we are experiencing on a whole day to our partner. tu kan dah automatik berkongsi susah senang. simple and easy kan. 


so for me LDR bukan bullshit sama sekali. never be bullshit but olwez being shuweet for me.

aku bukan lah doktor cinta. tapi bagi aku, mencintai seseorang tu doesnt need to have physical contacts all the time but its likely both of you contacting each other in the heart. itu yang paling penting. kalau dekat sekali pon, tapi takde connection kat hati, tak de guna jugak. 



Psssttt . . . i was in love almost 6 years. tapi boleh kira dengan jari tangan, baru berapa kali je kua together sepanjang berteman tapi mesra. oke je, tak sawan pon (o,O)




thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

25 00 orang sedang berbuenO:

cik ungu said...

ahkak pun pnah cmni. 5 tahun. tapi kebanyakkan lelaki cpat bosan bila jauh2.

bodoh punya laki.
mampus la kau.


ehh emo lak.
miahahahha


nways, goodluck ye!
kawen nti jemput!

Syukrina said...

yeayh ! sokong ! the same thing goes to me lha ~ :D

zer0xs said...

hahaha taley blah makcik ungu punye komen

zer0xs said...

nak+ gak...~pompuan pun sameeeeeee~ laki bz keje sket gatal ngan laki laen~ :p

Miss Purple Ungu said...

pernah gak terjebak ngan LDR ni
last2, miss purple ditinggalkan sbb dorang dh jumpa awek bru huhuhu :(

✿ cik pieQa ✿ said...

@cik ungu : giler emo. sabar ahkak uhgu ye. pasti ad yang lebih baek menanti ahkak uhgu nnti. thanks ahkak uhgu. :)

✿ cik pieQa ✿ said...

@Syukrina : yeah ! gimme five syukrina :)vOte for LDR. wish u kkal dgn ur boy smpai akhir hyat :)

✿ cik pieQa ✿ said...

@zer0xs : agaga macik ungu kan memang stylo lagi emo. hehe ! ala tapi tak semua kan. depend la kan. ada jugak yang oke kan. setia ke akhirnya :)

✿ cik pieQa ✿ said...

@Miss Purple Ungu : huhu ! sabar ye miss purple. msti ada yang lebih baik dr ur ex, utk misss purple di lua sana. :)

budak penjara said...

ak ngn tunang aku kira hubungan jarak jauh gak kan sebab sorang keje kt kelantan dan tunang aku belajar kt tengganu..huhu

syafiqakarim said...

kepercayaan kena kuat.
kalau tak mmg bullshit.

mimie saienie said...

baru taw LDR hehehe... nice entry kak ieqa :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

nice entry ya . hehe . :)

Santri T.P.I.N.I said...

zaman sekarng kn canggih, betul ckp cik pieqa tu...pkai skype ke, 3g ke atau ym ke...pastu kenala doa selalu untuk pasangan kita...

IzyanWasli said...

kikiki :) Betul2. Semua depends pada diri. :D

MZ said...

susah mmg nak kekal kan LDR. tapi bila dua-2 punya kepercayaan yg kuat insya-ALLAH LDR smpai ke jinjang pelamin. Cewahhh.

✿ cik pieQa ✿ said...

@budak penjara : kau dengan tunang kau dikira jarak tak bape nak jauh. hehe !

✿ cik pieQa ✿ said...

@syafiqakarim : absOltely kena kuat percaya. kalau tak rasa kuat untuk p'caya harus minum redbull stiap masa.

✿ cik pieQa ✿ said...

@mimie saienie : hehe ! tenkiuss bebeh :)

✿ cik pieQa ✿ said...

@::ini belog saya . cinta hati saya:: : hOoho. gracias ~ :)

✿ cik pieQa ✿ said...

@Santri T.P.I.N.I : ahaa ! btol3! dOa tu pling pentinng kan kan :)

✿ cik pieQa ✿ said...

@IzyanWasli : kan kan kan. kalau dah hti tanak suka, duduk depan mata pon leh break up kan.

✿ cik pieQa ✿ said...

@MZ : oyeah ! amat sangat betol.

✿ jasmin ✿ said...

setuju ngn LDR!!!kwn aku kt german..bf dia kt msia..skang dah kawen..tapi dr mereka couple sampai kawen shuweettttt je..btw,sy pun cinta jarak jauhhh..best je.. :)

✿ cik pieQa ✿ said...

@✿ jasmin ✿ : hehe ! yeah sama2 kita mempertahankannya oke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...