09 June 2012

makhluk Allah yang tak sedarkan diri

jumaat , sabtu , ahad , isnin . . . selasa . .

berdebar-debar menghitung hari nak kahwen.

eh kawen?

pang ! 

maaf, saya tersyasyul. 

nak exam lah.

teap kali ingat exam, setiap kali tu la segala urat saraf dalam badan ni akan berlanggar antara satu sama lain. 

tapi itu dalaman je, luaran tak pulak. takut tu konon je, tapi hakikatnye masih jugak tak sedarkan diri. 

final exam tinggal 3 4 hari je lagi. orang lain sibuk bertungkus lumus dating dengan buku, aku pulak sibuk berjalan pegi berdating dengan orang utan. bagus kan aku. sila angkat tabik spring untuk aku.

tak kesahla, yang penting hati gembira. bukan selalu dapat berjimba-jimba.

oke, actually dis is my first time aku pegi tempat nie. thousand kredit to my dear friend coz bawak aku berjimba-jimba ke sini. Wild Life Centre. tempat org utan. tempat ni different sikit tak macam zoo tau, hutan tempat tinggal orang utan. kira nya, orang utan bebas hidup macam dalam real forest. pegi tempat nie, ada time nye. kena pegi waktu feeding time. naa baru lah dapat tengok orang utan. 

masuk tempat ni macam masuk library. banyak lak undang2 nye. tak boleh bising lah, no food n drink allowed lah. but its oke, layaann. tak boleh bising sebab takut orang utan terkejut. kamera pon tak leh on flash. kang tak pasal-pasal kena terkam. 

siyesly seronok dapat tengok life orang utan nie. bahagia diorang ni tinggal satu family macam kita. geram aku tengok kecomelan mereka sampai aku rasa macam nak bawak diorang balik rumah. hais -.- 

even duduk dalam hutan, bahang panas nye kemain lagi. -.-


nak jalan balik pon sempat jugak diorang nie. pantang !

semangat orang utan.

haa tu tengok tu kat belakang tu, mak ngn anak, baru kua dri hutan.  masa nie, sume kena bagi laluan, die takut-takut je nak turun tuu. comel ! piggy back lagi.

next destination !

yeay going to Borneo Heights. pegi maen2 air celup2 kaki sambil tengok kehijauan alam. best ! sejuukk. paling best dapat tengok macik2 basuh baju kat batu. selalu aku tengok dalam drama tibi je.



hijau nyaman cantek sejuk amazing !


depan sana ada water fall. sgt nice view.

model tak terlatih. haha.


serius memang release tension.

ada sampan lagiiii (:




model batu lah kau orang.

buat assumption and arguuing bout teknik-teknik basuh baju atas batu.

object yang menjadi bahan untuk kajian kaami. haha.

last but not least, balik rumah konon insaf nak study lah. dah puas sehari suntuk berjalan kan. rupenyer, tak habis lagi. balik rumah tak sempat panas bontot, tak sampai 3 jam bertapa dalam rumah, kua pulak pegi layan Madagascar 3. hehehehe yeay ! i like to move it move it. layan 3D, memang beeessstt.


psssttt . . . terbukti kan, aku adalah makhluk Allah yang paling tak sedarkan diri.
my fren said, "girls, dun blame me kalau u ol failed in final yea" akaaaaiii . 



thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

7 00 orang sedang berbuenO:

fadh leyanie said...

syoknya berjimba dengan kawan-kawan..^^

Anonymous said...

cantik. tapi orang kata bahaya kalau post gambar satu badan penuh, takut ada orang bomoh2 kan. hee sorry:)

difficult easy. said...

bestnye borneo height tu. tak penah sampai situ lagi. :(

Ihsan Arifin said...

best of luck exam :)

shahrul ™ said...

lepak2.. :D

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

gudluck ye . wah sangat bestnye tempat2 tu :)

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...