19 June 2011

kau dan aku


Awak . . .

Satu hari tu kawan saya bg 1 num telefon. Katanya, ni number budak poyo. Nama dia Afiq. Budak engineering. Cuba kaco tengok die nak layan tak. 
oke ! saya miscol awak. Lepas tu . . .eh, awak miscol balik. Kita lawan2 miscol. Awak mesej saya,
 “who’s dat pOkemon”

Stat dari tu kita balas2 mesej. Tp saya tak kenal lagi mana satu awak. Satu hari tu kawan saya tunjuk kat saya, 
“tu la afiq yang pakai baju putih,cap hitam”.
saya dalam kereta masa tu, saya tengok awak tapi saya tak perasan betOl2 muka awak. 

awak ingat lagi tak, kita balas2 mesej. Macam2 kita gado.
Saya panggil awak mOnyet awak kata saya kambing.
Saya kata awak OKU awak panggil saya
KKU (kambing kurang upaya)

kejam !

Saya buat voice sms kat awak. Saya bagi awak dgr berita tamil. 
Aik, awak pon balas balik. Tapi cian awak, awak tak tau nk buat voise sms, so ntah apa la yg kua dlm voice sms awak tu. hehe ! lawak2 ! terguling2 saya ketawa masa tu.

awak ingat lagi tak, penah 1 hari tu kita tengok orang bunuh diri terjun bangunan kat kota bharu.
awak nak kenakan kawan awak, awak tinggalkan moto awak, awak larikan kereta kitorang dengan kitorang2 sekali.
Awak dgn kawan awak bawak kitOrang pi makan roti canai. Naaa ! masa tu la baru dengan jelas nya saya nampak muka awak. Dalam hati masa tu kutuk2 jugak, mamat ni memang poyo. Buat muka sombong cam bagus.
Lagi semangat saya nak kenakan awak yang poyo tu tauu ;)

Dari kes larikan kereta tu la kita macam geng sikit2. Tapi awak stil tatau saya dan kawan2 yang kenakan awak.
time saya and kawan2 accident, dekat awak and kawan awak la kitorg mitak tolong. walaupun mulut awak dOk mengata itu ini kat kitOrg, awak dtg jugak tolong. baek juga awak ni walaupun kerek. muka ketat selalu, perasan bagus, tu la yang selalu saya kutuk awak. 

Awak ingat tak, awak and ur fren penah bawak lari saya dengan kengkawan sampai ke ipOh,semata2 nak pegi cari ekzOs moto. Memang sengal.
Dua hari kitOrang tak mandi. Awak dengan anas buli kami habis-habisan. 
Awak breakfast rOti sedap ada inti lagi, dekat kitOrang awak belikan roti kering yang kena cicah dengan air. Roti orang2 tua. bila kami tanak makan, awak bising kata tak bersyukur. kejam giler !

Satu hari tu awak tau saya orang yang kenakan awak. Awak kenakan saya balik. Awak buat iklan saya jual budu, tempoyak, seap iklan tuala wanita lagi. Awak tampal memo kat tandas asrama lelaki. Memang jahat. Awak ugut saya nak lekat kan kat sume notice bOard kOlej. Saya merayu suruh awak stop. awak buli saya lagi. Awak suruh saya menangis depan awak dulu baru awak akan stop. Kejam !

Saya ngan kawan2 accident. Awak gelakkan saya, sebab saya sembang kencang dengan awak. Awak datang melawat kawan saya yang patah kaki sambil bawak kerepek pisang. Import dari lumut kata awak. Hehe tak sesuai langsung. Bawak la buah ke bunga ke, ini kerepek pisang. Sebungkus lak tu. Ada ke patut awak suruh kitorg share. Hais !


Seminggu lepas tu saya dah ada kat kampong. Kita dah tak gado2 lagi dalam mesej. Dah mula mesej baek2.
1 hari tu tetiba je awak gto awak datang kangar. Ouh ! sungguh tergezut. It was de first time u call me “sayang”
Seriuzly berbunga2 + meremang2 bulu roma saya masa tu.
Yela sebelum ni gado2 cakap kasar tetiba awak panggil sayang. Yeaaaw :) 

macam mimpi.

Awak kena saman parking kat kangar. Dengan selambernya awak bagi surat saman tu suruh saya yang bayar. Bila saya Tanya kenapa, awak cakap saya yang lambat sangat bersiap, dats why awk kena saman. Tunggu saya lama sangat. 

adOyai, sabarjela. tak habis2 awk membuli saya kan. 

yang paling sweet nye stat from dat day 12.06.06, we declare as a cOuple. perfect two :)

video

 lima tahun dah berlalu . How do 5 years pass so quickly? I’m not sure. tapi saya hepy sangat being tOgether with u. walaupun kita berjauhan , tapi awk sentiasa dekat di hati saya. rasa macam baru semalam je saya gadoh2 dengan awak. xsangka dh 5 tahun kita berkawan. u owez make me happy. u owez make me got a heart attack wit ur surprise. but i rily like it dear. thanks fOr everything chenta. 


even kita jarang berjumpa, just once in a year, but its oke. u r owez in my heart ;)

video


pssstt . . . hepi 5th anniversary chenta . the test of love is nOt when we are tOgether. it cOmes when we are nOt tOgether and realize dat despite the distance, our love is still there sayang :)



thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

18 00 orang sedang berbuenO:

Eikyen said...

aww sweet cplee ,,
h0pe kekal k :D

✿ cik pieQa ✿ said...

tQ Eikyen :)
i'Allah. dOa2kan cik pieQa taO :)

AinsHa=( said...

sweetnya akak... perfect love story

✿ cik pieQa ✿ said...

tengs adik anysha :)
pray fOr us ♥

mizz miwa said...

sangaaaaaaaaaaattttt sweet.. semoga berkekalan.. =)

✿ cik pieQa ✿ said...

aaaamiiiinn ^_^
thnx 4 ur pray mizz miwa :)

♛ Azie Azra ♛ said...

pieqaaaaa! sweetnye. sungguh! doakan azie dapat jodoh macam tu juga yea..huu :D

Sarah Mohd Saleh said...

jelesh org kapl lame2 nih..nak juga hbgn pjg..wuwuuw.btw both of u sgt sweeeet ;D

✿ cik pieQa ✿ said...

azie : tenkiu ziey . I'll pray fOr u ;)

sara : tQ sara. harap2 b'kekln. dOakan cik pieQa yer.

Anne Nurain said...

sooo sweet.. ^__^
hepi 5th anniversary!

✿ cik pieQa ✿ said...

maceh anne :)

Tengku Puteri said...

selamat ulang tahun... suwitnya kamu dengan dia... moga bahagia hingga akhir hayat...

✿ cik pieQa ✿ said...

maceh putri. amiiinnn. i'Allah harap2 mcm tu la :)

Ila Mhd Noor said...

entry ni sgt sweet ouhh.. ape pun congrats!~ semoga berkekalan hingga akhir hayat ^___^

✿ cik pieQa ✿ said...

amiiiiinn3x ! harap2 gitu , i'Allah. tenkiu Ila :)

imanbieyha said...

sweetnyaa .. :)

khairina izzati said...

happy anniversary :)

✿ cik pieQa ✿ said...

ieman : tQ ieman :)

khairina : tQ tO u tOo khai :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...