27 December 2011

exam fever

bukak pesbuk si peah, terpampang status final exam is arOund the cOrner.

bukak pesbuk si rahman, pon update status yang sama.

tengok dinding bilik aku, terpampang kat jadual exam, final exam is around the corner.



semua exam exam dan exam. macam biasa, bila final exam dah makin dekat, akan terberanak dan terserlah lah spesis-spesis ganjil yang tak pernah kita jumpa sebelum nie. antara spesis-spesis ganjil yang memunculkan diri . .

SPESIS MANUSIA PANDA
spesis manusia panda ni beasanya terdiri dari spesis manusia yang keliling matanya hitam kelebam lebaman macam kena  tumbuk. ada dua sebab kenapa keliling mata diorang kehitam hitaman.
  • pertama sebab diorang berjaga 24 hours tanpa tidur stadi tak henti-henti. memang betul-betul struggle.
  • kedua, sebab diorang terlebih tido, 24 jam tido je. during stadi weeks tido aje kejenya. 
kalau masuk exam hall, sume calon dah macam zombi bermata hitam. sangat cantik dan kacak.


SPESIS PELAKON TERBAIK
spesis pelakon terbaik ni pulak sejenis makhluk ALLAH yang pandai mengganggu gugat kefokusan orang lain menggunakan skill psikologi. contoh :

  • masa kawan-kawan sibuk study, dia akan datang mencelah,"bagusnya kau Ramlah dah study banyak, aku ni apa pon tak study lagi. matila aku".
  • dalam perjalanan ke exam hall, sempat lagi jadi berlakon, "matila aku apa pon tak studi ni, tatau nak jawab ape nanti. tiru korang je la ye."   
kawan-kawan yang bendul pon percaya, lalu menghulurkan sepenuh bantuan membantu memberikan jawapan dalam exam hall sampai sanggup tak check jawapan sebelum hanta. tapi bila keluar result nanti, pelakon ni yang terhebat. highest mark. si bendul yang membantu jugak yang tercorot. sumpah ! spesis ni memang calon terbaek untuk join Pilih Kasih.


SPESIS MENTAL DISABLE
dah nama pon final exam kan, bilangan mangsa stress jangan ditanya la. melambak-lambak. semua aim 4plat. stadi last minit. dipaksa-paksa otak untuk mengingat 16 chapter untuk 8 subjek. harus terputus-putus segala wayar dalam hotak tu. dan bila wayar putus jadila macam ni . .

  • melalak sorang-sorang lepaskan tension. suara jangan tanya. dah macam katak tengah mengawan.
  • rebus text book yang ada beriban muka surat tu then minum air rebusan buku tu macam telan air mountain dew.

biasanya yang tergolong dalam spesis ni adalah budak-budak nerd yang cintakan buku sepenuh hati serta dahagakan gelaran dekan setiap semester. aku lah tu. eh tiba-tiba kan.


SPESIS TAK SEDAR KAN DIRI
ini spesis paling style dan sempoi. hanya golongan yang ada otak karat 14 je mampu tergolong ke dalam spesis ni. alkisah,, tatkala manusia-manusia lain menggila-gila studi, spesis ni akan steady merelaxkan diri mereka. ape yang diorang buat?

  • sewa keta berhari hari dan kua berjalan tak ingat dunia. reason? release tension.
  • mintak duit beriban-riban kat mak bapak, pegi holiday seminggu sepanjang study week. tak payah pikir buku atau pensel.

jangan mimpi nak join golongan ni kalau rasa kau tak cukup kebal untuk terima kenyataan bahawa kau akan mengulang paper next sem.


pssssttt . . . tolong2 ! wish me luck (: 



thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

5 00 orang sedang berbuenO:

Lady Emilya said...

good luck :)

hafizudin said...

yang jenis berlakon tu.
elok saja diterajang rusuknya.

yana-feehily said...

gudluck dear.. :)

Liza Razak said...

good luck in your exam dear :) kalakar betul part spesis mata panda tu...hehe

EruzuLiyana said...

manusia memang aneh! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...