25 January 2011

kteOw tOmyam vs kteOw kari

Kuciwanya aku smpai tahap aku meringankan tangan taip entri nie. Seumur hidup aku, rasa nya ini kali pertama aku jumpa kes gini. Hari ni aku gi mkn kat café tepi kOlej cempaka *bukan kOlej aku*. Memg xcited nk mkn sbb lapar sgt.

Dari CAIS *library* ke café tu dekat je. lgpOn cfe kOlej aku tutup awal, dats why aku n frens dcide g mkn situ je dekat cikit. Ad 3 4 buah kedai je yg buka. Aku yg tgah lapar ni, laju je meng’order’ koteOw tOmyam *pebret aku tu*.

Eksaited nya aku masa tu nk mkn. T’bayang2 kOteow tOmyam. Nyummie! Tp tu la, kata org tua2 kdangkala knyatan tidak akan sama seperti yg kita harap2kan. Itu la yg jadi kat aku. kteOw tOmyam yg aku byang2kn jauh t’sasar. Mcam xp’caya aku tgOk. Member aku si epa dh berdekah2 gelakkan aku. kteOw tOmyam aku kOsong jgn kata ayam ke sOtong ke udang, sayur pOn xde. ketOw dgn kuah je semata2. Masa nk bayar aku tnya hrga kteOw tomyam ‘spesel’ aku tu. Kakak kat kaunter tu pOn perasan kteOw aku kOsong. Hrga asal RM3.50 tp bila dye tgOk kOsong je dye pOn kurangkan hrga tgal RM 3.00 *x b’balOi lgsung hrga*. Lagi b’tambah geram aku bila makan rasa entah mcm apa. Aku order kteOw tOmyam, tp mkan rasa kari. Dasat kan. Tp lpar punya pasal, and xmaO m’bazir aku gagahkn jugak makan. Tp xhbis jugak. cannot go bha! 

Kesimpulannya di sini, tOlong la whai peniaga2 di café, jgala kualiti makanan. Jgn pikirkan untung semata2. Kepuasan p’guna itu yang penting. Bisnes xmaju kalu customer xpuas hati. Kes naya dh gitu. Sape yg t’aniaya, aku jugak. Cian perOt aku. Lepas ni x nk dah aku mkn kdai tu lagi. Huhu!

w kari kOteOw tOmyam @ kteOpaling special pd abad ini. sedap xterkata!


~PEN OFF~

thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

2 00 orang sedang berbuenO:

miss Jj said...

hahha...tu ujian nmanya,..siap bg tggal kan note g..haha...knapa xmnta abg tu pnya fb..ble komen kat fb dia..haha

:: capieQah :: said...

hehe! klu tau dye nk jamu kteow gini. awal2 lg mitak. snng kita komen terus kt profile die. huh! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...