13 April 2012

no more sawan

finally !

takde lagi sawan menghantu hantu aku.

kenape??

sebab aku dah dapat jalan-jalan tengok jalanraya. 

akibat bosan yang teramat sangat, maka termuncullah idea untuk melawat buaya-buaya kat JONG CROCODILE FARM yang mungkin jugak mengalami kebosanan macam aku.

mula-mula macam hebat kan cari jalan pakai google map je. sekali bila dah terpampang map nye, terus juling biji mata aku. oke , fine guna alternative kedua, try to ask my fren. he's sarawakian.

malang! clue yang beliau bagi pon, mang ai simple gilak. atlast, aku tawakal je la tanya orang tepi-tepi jalan je la nanti.

but , luckily tengah kusyuk tunggu kereta sewa sampai, i got a call from my fren. 
he said dat he want to join us. oke sangat dialu-alukan.

so dun worry anymore, kami dah ada tOurist guide.

rushing habis konon-kononnye sebab nak sampai sana before 3pm coz, tu feeding time. wajib tengok acara feeding-feeding boyak nie. luckily sampai on time, sebab ada kawan yang bawakkan,
so takde nak sesat-sesat.

 tambang masuk actually 16 hinggit for adult tapi sebab kawan aku ni sarawakian, just sapluh hinggit sorang. and once again bernasib baik, tiket masuk kitorang disponsor sepenuhnya oleh kawan aku.
so thanks again to my fren ! 

nak masuk pakai gelang azimat ni dulu yea.

hai ! nama saya bujang sudin. besar gile bujang sudin nie. kalau makan aku, sekali kunyah je.

yang ni best, feeding time. melompat-lompat buaya tu nak dapatkan makanan. horror babe !

dah puas tengok buaya-buaya kebulur, masuk sini lak.

merata-rata tempat semuanya buaya. grrrr~ macam2 adaaaa.

sempat je aku maen-maen mata dengan buaya nie.

buaya pemalas, macam-macam kitorang buat, tak jugak gerak. bangang kan .

ahaaa, yang ni memang agressive. scary aku nengoknye.

eh, tibe-tibe kan makhluk ni. dalam tempat ni cam zoo gak la, ada spesis2 lain tumpang interframe.

habis sangat tempat nak posing, kat sign board pon jadik.

ahaaa, ni kat kolam ikan. aku tak ingat nama nye. aragaima ke apagaima ntah.

daaa, the last one, menggedik kat replika buaya jap before balik.


tata titi tutu . . ^_^


psssttt . . . puas hati dapat bercerai jap dengan tilam and bantal. huh ! 



thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

10 00 orang sedang berbuenO:

syafiqakarim said...

dah laaamaaa sgt xp zoo
eeie jelly nih

Wadi AR said...

ontahh. dahla tak ajak aku

Ezad Skytech said...

serius..da lama tak berjalan tempat2 mcm ni..hee~

> gambar last tu..kalau buaya betul tu besar mcm tu...seram sejuk tengoknya..:D

Hanif said...

entri yang sempoi....nice.
Gedik kat buaya tu tak per jangan tergedik kat buaya darat..hahhaha

ubi said...

buaya buaya kat zoo ni biasa malas sebab makanan dorang dijamu ja..

haha..

x aktif

✿ cik pieQa ✿ said...

@syafiqakarim : tula aku ajak, ko jual mahai.

✿ cik pieQa ✿ said...

@Wadi AR : aku memang nak ajak, tp buaya tu dh warning aku jgn bawak ko.

✿ cik pieQa ✿ said...

@Ezad Skytech : tolong2 jng serius sangat bro, aku takut.

eh memang ada buaaya besar tu, nma die bujang sudin.

sangat pemalas, gigi pon dh rongak3.

✿ cik pieQa ✿ said...

@Hanif :ahahaha, tidak mungkin tidak tidak.

✿ cik pieQa ✿ said...

@ubi : nak duduk dlam zoo gak la, best kot makan dijamu je. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...