18 August 2011

semakin gila lagi meroyan

switch on vacum ! mulakan aktiviti mencuci habuk-habuk, sawang-sawang, semak samun, rumput rampai, lumut lumat yang melekat-lekat di belOg aku yang terchenta nie. sori my dear belOg, lama tak jenguk melawat kau. bukan aku tak sudi bukan juga aku tak cinta, tapi apekandaya, ada sesuatu yang mencemburui kita lalu membuatkan hubungan kita sedikit berlubang. 


sejak dua menjak nie, di bulan yang mulia dan penuh barokah nie, penyakit gila meroyan aku dah semakin menjadi-jadi. 


lepas je habis city hunter, aku jumpa pulak citer baru. latest giler, kat korea pon still on air. haa ni la yang buat aku gila meroyan sehingga mengabaikan belog aku yang terchenta. sampaikan kazen aku kata, ada hantu terlepas bulan Ramadhan nie. 

hantu ape? hantu  kOrea. 

sape sape,sape hantu korea? ko lah. cets !





HEARTSTRINGS ! aaaaa ! menjerit2. histeria bagai. citer nie bikin penyakit gila aku menjadi-jadi. tak cukup dengan gila, sawan pon ada. im falling for u ! sweet habis la citer nie. lagu- lagu pon best ! hari ni last episod. sedih pulak bila dh habis. aku tengok live thru iMBC. tabah je aku menghadap tengok citer tu without subtitle. even tade sub, aku still faham jalan citer, oke. euw ! rasa macam duduk korea lak tengok channel kOrea live gitu. lalala ~

--------------------------------------------------



THE PRINCESS MAN ! OMG ! yang ni pOn awesOme. mula2 tengok tajuk and trailer macam tak minat. citer epic cam ta best. tapi bila dah start tengok, Ouh, addicted. euw ! tak sabar2 tunggu next-next episod. huuuu ~

-------------------------------------------------------





SPY MYEONG WOL ! mula-mula belek, erm hero cam tak smart, tanak la tengok. seminit kemudian, nak tengok la. tak hensem pon, cool tetap ada. haaakk tuui ! best ! addicted ! eksaited ! citer ni pon still on air kat sana, tak habis2 tayang lagi. penat nye aku menunggu episod-episod seterusnya. sabar la duhai hati. adui !

-------------------------------------------------------

see ! belog sayang, kau dah nampak kan betapa kritikal nya aku sekarang. makcik kiah sebelah umah busy buat kueh raya, aku pulak busy menghadap benda2 nie. aku harap kau mengerti duhai belog terchenta. andai selepas ini aku kembali mengabaikan kau, aku harap kau memahami masalah jiwa yang sedang aku alami. 



Psssttt . . . alangkah bagusnya kalau aku jadi bestfren Doremon. boleh aku suruh Doremon dapatkan full story korean drama kat atas tuh. tak payah aku simpan janggut panjang2 tunggu episod seterusnya. hais !



thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

11 00 orang sedang berbuenO:

difficult easy. said...

hehe. wah! bestnye ada cerita baru baru.

Chachos Cheezy Wedges said...

kalo da minat kpop tuh mmg mcm tuh.. ish3x!! hahaha..

syahirooAhmad said...

dalam banyak2 cite korea.. hanya 1 cerita yg sya dah tamat kan.. " my gf is gumiho"

cerita tu amat romentik n lawak... watak2 diorg semua menjadi.. lagi2 si jejaka tu.. :D

✿ cik pieQa ✿ said...

difficult easy. : hehe best3 ! kih3 !

✿ cik pieQa ✿ said...

Chachos Cheezy Wedges : ngeee, apekandaya, ku telah jatuh cinta. haha!

✿ cik pieQa ✿ said...

syahirooAhmad : hehe ! btol3. best kan citer tu. tula pasal, lakonan diorg memg best.

aku said...

yg cite spy ak xigt nmeyer tu...best ke?hihi

EzyFibre said...

minat k-drama jugak? same la kite.... hahaha...

ezzah junsu said...

kte pun minat korea jgk cik pieqa. tp kte minat variety show. not into drama. :)

✿ cik pieQa ✿ said...

aku : spy myeOng wol. hehe best2. tengah2 tertunggu2 next episod. nxt week baru kua. huu~


EzyFibre : wee sangat2 minat. hehe !


ezzah junsu : owh yeke. hehe vriety shOw diorg pon memg best :)

♥ Dea ♥ said...

nk tgk gak..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...