20 May 2011

my semester break ~

if sumOne ask me, wat will i do during the whOle semester break, i must say i'll do a part time jOb. Aku m'jawab dengan penuh yakin lagi bersemangat. huh ! tapi sampai ke hari ni keje part time aku tido and makan jer.
seriouzly, sebelum nie memang macam2 plan aku buat untuk cuti sem nie. tapi baru separuh je yang berjalan lancar. leks der leks lu, cuti baru start kan. hehe !
Dalam banyak2 plan aku yang dah aku selesaikan dengan jayanya is :


1. SHOPPING


balik smenanjung, landed at penang, terus merOnda penang, windOw shOping, shOpping mOpping segala bagai. pergh best. buang stress. buang duit. buang minyak keta. buang masa.


2. MOVIE. MOVIE. and. MOVIE
Tree Of Heaven. sedih ! 

Dream HIgh. tengOk lagi kali ke dua jOin adik2 aku.

Oh my Lady. LOVE SI WON !

The Snow Queen

Sungkyunkwan Scandal :)

Shining Inheritance.!
Aku bukan hantu wayang. aku cuma hantu kOrea. aku suka mencuci mata menOnton kisah cinta herO2 aku yang kacak belaka. dah lama aku pendam. time2 final busy stadi jap, terpaksa puasa mOvie. tapi dalam hati memabara jugak beb nk bukak mOvie. lastly, sampai je umah aku gOreng sume korean drama yang telah berjaya aku cilOk dari member2 yang rajin mendOnlOd. thanks guys ! :) 9 hari = 6 kOrean mOvie.


3. READING
Yang ni pOn best. laaayan :)

Average :)

Citer ni sweet sgt. lOike Mr. F :)
Best giler ! 5 star ! rugi sape xbaca ! :)

Yang ni pOn best. :)


Hek elleh giler skima baca buku time2 cuti. mesti kOrang kata gitu kat aku kan. der leks lu. buku kena jugak baca. aku sebagai student kena rajin2 membaca. cuma kalu kat rumah, beza sikitla bahan bacaan aku tu. aku tergOlong dalam gOlongan giler nOvel. kebetulan, mama aku pOn satu kepala dgn aku. so save sikit budget. xpayah beli dah. baca free je. just infOrm nOvel baru kat mama, kOmpom mama beli. best ! sepanjang sminggu balik nie, aku dah khatam 5 buah nOvel der.


4. MELAWAT MY BABY
cOmel kan riz. geram tengOk.

Riz tido. cute !

Miss u Riz ! :)
cOmel x baby aku. hehe menumpang je lebih. his name is Ku Rizky Hadyf. sweet kan. actually ni anak member baek aku. aku secara rasmi dah jadi mOmmy kedua untuk baby nie. hehe ! geram aku tengOk Riz, nak je aku cOlek bawak balik. hehe !


5. MEMASAK
my sOto. nyummie. amcam, terliur x. hehe !
Hmm yang ni memang dah rutin. 9 hari aku kat umah, itu la keje aku. mengemas memasak makan tido. hehe ! tp yang paling best aku dh dapt makan ape yang aku idam2kan sepanjang 5 bulan kat bOrneo. SOTO. yeayeah. dapat jugak aku buat dan makan my pebret food. lepas dah sengsara dOk mengidam2.


6. RENEW LESEN
Done !
ikOt hati malas aku nak renew. kalu renew bermakna aku punya tugas bertambah, iaitu 'driver'. so smentara adik aku si Aja angkat kaki g matrik, bia la dye jalankn tugas jd driver dlu. bOleh aku lepak2 kat umah je. Tp disebabkan kuasa mama aku lagi dasat, terpaksa aku renew kan jugak lesen tu. nak x nak terpaksa la aku jadi driver jugak. neber mind yang penting setel da benda yang aku nak buat.




Daaa setel separuh benda yang aku plan nak buat. x habis lagi tu der. ada lagi tu. tu baru seap setengah. ada lagi cikit je benda yang aku dok plan2 nak buat tapi x t'buat lagi. nak tau ape? oke scrOll dOwn :)


1. PART TIME JOB


sedih sedih sedih. sampai ke hari nie x dapat ape satu keje pOn lagi. *padahal baru semalam anta bOrang apply keje* saja nk buat2 sedih lebeyh. hee ! buzy tido, buzy tgk mOvie, buzy dgn nOvel xsempat nk apply keje. tp xpe semalam aku dah setel sume. aku anta sume bOrang in 1 day. keje keje keje ku seru pada mu datanglah pada ku. heee !


2. MEET MY LOVE
M.i.s.s.y.O.u. !
yang ni pon termasuk der. hehe ! gatai ! xdela bulan 6 nie cukup 5 tahun i am wit him. so dh cuti lama nie cam teringin gak nak tengOk muka beliau face tO face. lama dah tau xjupa. apekan daya adat LDR (Long Distance RelatiOnship) cmnie la. harap2 dpat la jupe beliau jap dalam tempOh 4 bulan cuti nie. yeaaaww ! gedix !


3. CUTI CUTI MALAYSIA


harap2 yang ni dapat la ditunaikan. tp prOb la, cuti x sama. skrg adik aku buat shortsem yang sOrg lagi nk angkat kaki g matrik. adOi bila nk bOleh bercuti. kena tunggu cuti raya la jawabnya. beraya sambil bercuti2. bOleh kan mama abah? :)




de cOnclusiOn is. manfaat kan la cuti yang panjang ini sebaik mungkin. hehe ! have a HAPPY HOLIDAY


Pssstttt. . . Aku hanya mampu merancang. tapi ALLAH jua yang akan menentukannya  ^_^

thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

0 00 orang sedang berbuenO:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...