29 July 2011

cOntest lOving cOuple ^_^

Awas !

entry ini mengandungi unsur 18JG. 
bagi golongan kanak-kanak bawah 18 tahun , golongan yang tidak kuat iman dan ibu2 mengandung tidak digalakkan sama sekali membaca entri ini. 
Bimbang jika ada yang mengalami gejala2 marabahaya seperti muntah hijau , geli sehingga mengakibatkan terputusnya urat kentut dan menyampah hingga terkeluar segala usus perut dan pundi pee.

oke. diz entry is about 1st contest yang aku join *nak carik duet raya*  setelah di tag oleh cik dayah yang comel lote. 

sesape nak jOin boleh klik klik kat gambar kiut miut di bawah nie








oke ! start ! heee ~









Awak oh awak . . .

Satu hari tu kan ,kawan saya bg 1 num telefon tau. Katanya, ni number budak poyo. Nama dye Afiq. Budak engineering. Cuba kaco tengok dye nak layan x. oke ! saya miscol awak. Lpastu . . .eh, awak miscol balik. Kita lawan2 miscol. Awak mesej saya,
 “who’s dat pOkemon”

maka bermula dari kesah itu la kita berbalas-balas mesej. Tapi saya tak kenal lagi mana satu awak. Satu hari tu kawan saya tunjuk kat saya, “tu la afiq yang pakai baju putih,cap hitam”.
saya dalam kereta masa tu. saya toleh nak tengok awak tapi saya tak perasan betOl-betol muka awak. 

awak ingat lagi tak, kita balas-balas mesej. Macam2 kita gado. Saya panggil awak mOnyet awak kata saya kambing.
Saya kata awak OKU (orang kurang upaya) ,
awak panggil saya KKU (kambing kurang upaya) kejam !

Saya buat voice sms kat awak. Saya bagi awak dgr berita tamil. Aik, awak pon nak jugak. awak balas balik. Tapi cian awak, awak tatau nak buat voice sms. so entah apa la yg kua dlm voice sms awak tu kan. hehe ! lawak2 ! terguling2 saya ketawa masa tu.

penah 1 hari tu kita tengok orang bunuh diri terjun bangunan kat kota bharu. awak nak kenakan kawan awak, awak tinggalkan moto awak, awak larikan kereta kitorang dengan kitorang2 sekali. Awak dgn kawan awak bawak kitOrang pi makan roti canai. Naaa ! masa tu la baru dengan jelas nya saya nampak muka awak.
Dalam hati saya masa tu, ''ceh,mamat ni memang poyo!
Buat muka sombong cam bagus.''
Puh2 lagi semangat saya nak kenakan awak yang poyo tak boleh bla tu.

Dari kes larikan kereta tu la kita macam geng sikit2. Tapi awak stil tatau saya and kawan2 yang kenakan awak.
bila saya and kawan2 accident,pada awak and kawan awak la kitorg mitak tolong.
even mulut awak dOk mengata itu ini kat kitOrg,
*masa tu rasa nak cili je mulut awak tu, bebel ngalahkan perempuan!* awak datang jugak tolong. baek juga awak ni walaupun kerek. tapi tula awak ni suka belagak bagus, suka buat muka ketat kan kan. OKU memang camtu kan ^_^ 

Awak ingat x, awak and ur fren penah bawak lari saya dengan kengkawan sampai ke ipOh,semata2 nak pi cari ekzOs moto. Memang sengal. Dua hari kitOrang tak mandi. Awak dengan kawan awak buli kami habis-habisan. Awak breakfast rOti sedap ada inti lagi, tapi dekat kitOrang awak belikan roti kering yang kena cicah dengan air. Roti orang2 tua.
bila kami tanak makan, awak bising kata x bersyukur. kejam giler la wak !

Satu hari tu awak tau saya orang yang kenakan awak. Awak kenakan saya balik. Awak buat iklan saya jual budu, tempoyak, seap iklan tuala wanita lagi. 
Awak tampal memo kat tandas asrama lelaki. Memang jahat. Awak ugut saya nak lekat kan kat sume notice bOard kOlej.
Saya merayu suruh awak stop. awak buli saya lagi. Awak suruh saya menangis depan awak dulu baru awak akan stop. eee jaat3 !

Saya dengan kawan2 accident. Awak gelakkan saya, sebab saya sembang kencang dengan awak. Awak datang melawat kawan saya yang patah kaki sambil bawak kerepek pisang. Import dari lumut kata awak. Hehe tolong la awk, tak seswai langsung. Bawak la buah ke bunga ke, ini kerepek pisang. Sebungkus lak tu. Ada ke patut, awak suruh kitorg share ramai2. Hais !

Seminggu lepas tu saya dah ada kat kampong. Kita dah tak gado2 lagi dalam mesej. Dah mula mesej baek2. 1 hari tu tetiba je awak bagtau awak datang kangar. 
Ouh ! sungguh tergezut. It was de first time u call me “sayang”
Seriuzly berbunga2 plus meremang2 bulu roma saya masa tu. Yela sebelum ni gado2 cakap kasar tetiba awak panggil sayang.
Yeaaaw :) macam mimpi.
*bergolek2 jap ala2 hindusetan kat atas katil*

Awak kena saman parking kat kangar. Dengan selambernya awak bagi surat saman tu suruh saya yang bayar. 
Bila saya tanya kenapa, awak cakap saya yang lambat sangat bersiap. dat's why awk kena saman, sebab tunggu saya lama sangat. adOyai, sabarjela. tak habis2 buli saya kan wak. 

tapi tapi tapi kan kan yang paling sweet nye kan kan stat from dat day 12.06.06, we declare as a cOuple. perfect two :)


video

Lima tahun dah berlalu. How do 5 years pass so quickly dear? 
i'm not sure. tapi saya hepi sangat being together with u. walaupun kita berjauhan, tapi awak sentiasa dekat di hati. 
u olwez make me happy.
and the most important thing, u olwez make me got a heart attack with ur surprise. ur life is full of surprise kan. 
but i rily like it dear.
Thanks for everything chenta :)


video


even kita jarang dapat jumpa2 ngedate2, sumtime just once in a year 
*tu pon belum tentu kan wak* 
but its oke darl. u r olwez in my heart taO !
the test of love is nOt when we are tOgether. it cOmes when we are nOt tOgether and realize dat despite the distance, our love is still there sayang :)




pssstttt . . . sorang utara sorang selatan , so jarang jumpa2 makanya takde koleksi gambar kami berdua bersama. kalau ada pon spesis dicantum2. hehe ! 




Tagged :
aina kiut
wanie cOmel
tuan puteri yang baek budi





thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

12 00 orang sedang berbuenO:

Wanie said...

wow, dah 5 tahun ye..
lame dari wanie..
semoga korang bahagia selalu & cepat kahwin..hehe

✿ cik pieQa ✿ said...

wanie : hehe ! tenkiu wanie. amin3. lama2 sgt pon ta elok jgk kan kan. tu yg nk cpat grad tu. hi2

syieda_joy said...

hihihi so sweet

thanks joint ^_^

✿ cik pieQa ✿ said...

shieda_joy : thanks :)

Abang Stalker said...

pergh..so sweet sweat ;) semoga menang la contest ni k.

✿ cik pieQa ✿ said...

Abang stalker : haha ! tengs . tak menang la. ;p

difficult easy. said...

OMG! sweet gile. :) bestnyee bila ingat2 balik memori macam ni kan? nanti kahwin, jangan lupa jemput semua follower tau. :P

✿ cik pieQa ✿ said...

difficult easy : wah! jemput folower dtg meramaikan ye. i'Allah :)

Alia Ramley said...

hahaha.. klaka lah.. hope u'll win.. nice post.. =)

✿ cik pieQa ✿ said...

Alia Ramley : haha ! ta menang pon. ;p

shazwani nizarmudin said...

omg, sgt chomel dear :)) wish kekalan sampai akhir hayat

✿ cik pieQa ✿ said...

@shazwani nizarmudin : sangat berterima kasih. amin ! rily hope so :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...