28 July 2011

Peshbuk Peshbuk !



Sungguh ! aku tak tau ape masalah facebook aku. 
stat dari pukul 12 semalam aku tak leh nak log in. sampai sekarang still tak bOleh buka. 


selepas mendengar dan meneliti beberapa kerat nasihat yang disampaikan oleh sumber-sumber yang boleh dipercayai, maka dengan ini dan mulai saat ini aku terpaksa menerima hakikat bahawa FB aku dengan rasminya telah bersahabat baek dengan uncle virus.


 Ouh sampai hati kau ! penat aku bela kau! ini balasan kau ye !
huh ! kecewa giler. dengan penuh semangat yang jitu, aku kuatkan iman , tak on pon Chat Box peshbuk aku semata-mata tanak peshbuk aku berkawan dengan uncle bairuz. tapi akhirnya kau pergi jua. selamat tinggal peshbuk ku .
*sambil mengesat air mata dan air hidung yang tak henti-henti mengalir*. 










tapi kesah itu berlaku 5 minit yang lalu. . . 








keajaiban berlaku. tetiba baru nak pOst dis entry, saja gatai rindu kat peshbuk lama, try login again. dan hasilnya . . . . . 


meoooow ~ dia datang kembali. hehe ! lega. semangat je create peshbuk baru kan. hais !






psssttt . . . singa nak mengaum kuat malam ni. ta sabO nengOk  ^_^



thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

22 00 orang sedang berbuenO:

Cik Wunny said...

hahahha bahaye tol uncle virus tu ek..ish3...wunny pon off chat tok elak dr virus tu dtg...sje nk on9 chat, mcm2 virus dtg, tp naseb bek dtg elak..ngeee...

✿ cik pieQa ✿ said...

cik wunny : betOl3. menggugat keimanan dan keamanan. huhu !

hee sama la kita, pieQa pon berjaga2 la off sokmo chat box. huhu !

Wanie said...

makcik! tu la baru nak suruh try lagi sekali..nasib dah try..hehe..besala ramai sangat kot..die pn nyanyuk gak kadang2..

Far8 budak baik said...

hahahaha...
sape suroh main
cak cak ngan pakcik virus tu..
kn dah kene wat fb baru tu..
pandan muka..

first time sini haha

ouh iena said...

sabo jelaa dgn virus hye how are youu kat chatbox tuhh . HAHA

✿ cik pieQa ✿ said...

wanie : huhu ! itula, lama sangat kan. nyanyuk da skang.

✿ cik pieQa ✿ said...

Far8 Budak baik : ish2 baek nya budak far8 ni. hehe! tula pasal, peshbuk ni degil. sengaja pilih jalan hitam. *welcome here*

✿ cik pieQa ✿ said...

Ouh eina : betol3. caring plak dye sibok bertanya how are u kan.

Aku Afzal said...

pieqa ada klik kat fb chat ke?kan dah diberitahu ada virus serang melalui fb chat :)

✿ cik pieQa ✿ said...

afzal : tade la afzal. chat box tu offline. puase jap chat kt peshbuk tp tetap kena sawan jugak.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nasib X lama..Tak sukelah dgn Uncle Virus ni.. ;)

amranaiman said...

taniah singa :(

Khairol Ikhwan said...

hehehe, baru je nak ucapkan tahniah kerana berjaya melepaskan diri daripada gengaman Facebook itu..

tetibe magik nye FB tu tarik awk balik ke sana.. =P .. gurau2 jer

___________________________________

Toyota Vios Sempena Hari Raya Ini

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak ya sahabat blogger.

Jangan lupa untuk mengimarahkan surau dan masjid di kawasan anda!

✿ cik pieQa ✿ said...

Lily @ mummyQistina : btol3 ! menci uncle bairus.

✿ cik pieQa ✿ said...

amranaiman : yes ! terbaek la. ^_^

✿ cik pieQa ✿ said...

khairOl ikhwan : hehe ! tula baru nak hilang ke'lagha'an kan. dtg balik pulak . hihi !

Noor H said...

bguslah klau dah boleh...senyum panjang2 cik pieqa..:)

iZ-oNe! said...

rasenye kes fb kna hack 2..cbe improve sekuriti (https:) kat akaun n ubah password..=)

Unna said...

huhu seb bek boleh log in. kalau tak, nanges tak sudah la cik pieqa ni. :)

✿ cik pieQa ✿ said...

Noor H : hehe ! lega2 :)

Iz-One : owh yeke. hais sapekah menusia yang brani maen hack2 dgn beta. ok tenkiu2. i'll try :)

Unna : bukan takat nanes lagi unna, pieQa dah seap create fb bru tau. heee ~ ;p

amir aizat said...

dah mls nak bukak fesbuk,haha

Chachos Cheezy Wedges said...

hahahaha... ujian je sume tuh.. ^____^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...