18 July 2011

kenapa cik gadis tak suka incik lelaki




1. SUKA MENINGGIKAN SUARA
Yela kau lelaki memang ada kelebihan suara yang kuat. Tapi sangat tak patut la kalau kau meninggikan suara semata-mata nak pertahankan ego kau. Unacceptable, oke !

2. MAIN KAYU TIGA
Big problem. Kau, encik lelaki kenapa susah sangat nak setia. Dah ada satu tak cukup lagi. Tak boleh digoda sikit. Jangan sampai satu hari nanti cik gadis pulak yang main kayu tiga baru kau incik lelaki nak putih mata.

3. SUKA 'CUCI MATA'
mOst of incik lelaki memang susah nak cOntrol mata. Even incik lelaki ni tengah ngedate dengan buah hati mereka, lalu cik gadis cantek + seksi, automatic mata incik lelaki menjeling. Incik lelaki kata tak salah, cuci mata je,tapi incik lelaki, hati cik gadis kenalah jaga juga kan.

4. MENGONGKONG
Sayang, tak boleh macam ni. Sayang, tak payah keluar dengan si Polan tu. semuanya nak kontrol. Everything is under his cOntrol. nak keluar ke mana-mana report dulu, kalau tak berlakulah tembak menembak. Tak kisah tu caring is loving kan. tapi, yang peliknya incik lelaki ni nak melenting pula kalau aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh cik gadis merangkap kekasih mereka. Eh, apa cerita tu?

5. EGO
Ini yang paling buat cik gadis rimas. Keegoan dan lelaki ibarat kembar siam yang melekat rapat tak boleh dicerai beraikan. Ego la yang jadikan incik lelaki ada kuasa veto termasuklah menjadi tukang pimpin cik gadis-gadis. Kau, incik lelaki, its oke kalau kau nak show kau punya ego tu sekali sekala, tapi makesure sesuai dengan tempat dan waktu, oke !

6. SUKA MENIPU
Kau, incik lelaki, most of all incik lelaki di muka bumi, suka maen tipu-tipu kan. Dah lepas tipu, bagi pulak alasan yang tak munasabah. Ada incik lelaki yang dah ada buah hati tapi suka mengaku solo. Cik gadis selalunya suka incik lelaki yang suka berterus-terang. Kalau incik lelaki tak maen tipu-tipu for sure cik gadis will respect you mOre. Takut satu hari nanti cik gadis muak dengan kau, incik lelaki, yang suka tipu-tipu lalu terus lah cik gadis melarikan diri pergi jauh dari kau, incik lelaki.

7. SUKA PERASAN
Yang ni sangat menyebalkan hingga mampu mengeluarkan muntah hijau. Tolong jangan over confident sangat. Kau, incik lelaki, kalaupun muka kau kacak macam katak Aaron Aziz, kaya sampai penuh kayap duit dalam poket, tak perlulah kau heret rasa perasan bagus kau pergi merata-rata. Tak semua cik gadis pandang rupa dan harta tau. Jangan terlebih perasan tau incik lelaki. Steady sudaa!

8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. kau , incik lelaki, selalu tak nak mengalah dan  asyik nak tegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan cik gadis. Egolah katakan! Tak semestinya pendapat cik gadis ni tak boleh diguna pakai.

9. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Kau, incik lelaki suka lupa-lupa ingatan about something yang bagi cik gadis penting. Kau lupa febret food cik gadis, kau lupa alamat rumah cik gadis. Ish ! Caring itu wajib oke. cik gadis tak minta attention 24hOurs. Tapi memadai la kalau kau, incik lelaki ambil berat kat cik gadis.

10. CEMBURU BUTA
Cemburu tandanya sayang. Tapi kalau cemburu tu dah tak ada mata, rimas jugak kan. Kalau sampai dengan bapak cik gadis pun kau nak cemburu, petanda tak baek la tu.

11. MATA DUITAN
Lelaki spider spedo? ada jugak ke. nOrmally cik gadis je kan yang suka jadi pisau cukur ni. Ada memang ada. Kau incik lelaki bermata beruang wang. Ape cer ni bro? mana ego kau incik lelaki?

12. KOMITED TERHADAP KERJAYA
Kerjaya sentiasa di hati. Cik gadis ajak temankan shopping, incik lelaki bagi alasan, sibuk kerja sayang. Bila bertemunya si dara dan teruna, cerita yang keluar hanya lah kerja kerja and kerja. Lama-lama terasa hatila cik gadis, asik kisah kerja je. Tukar la sekali sekala kisah sang kancil dan sang buaya ke. Jangan asik kerja 24jam. Si gadis lari, baru kau tau incik lelaki.

13. PANAS BARAN
Salah sikit kena sembur, silap sikit kena fire. Bahaya2. Setakat kena sembur oke lagi, ni seap flying kick sekali bagi. Come on la incik lelaki, control ur self man. Nak berflying kick only with man and man la.

14. KAKI MEROKOK
Yang ini masalah paling merimas rimas rimas lagi merimaskan cik gadis. Sehari sekotak rokok habis. Sana sini berasap. Bau? Uh ! tak payah cakap la, busuk bagai. Kau, incik lelaki, ingat sedap ke bau rokok tu. Serius sangat busuk tak wangi oke. kalau kau merokok kau sorang sakit takpe, ini tak pasal-pasal bagi kesan tak elok pada cik gadis yang kat sebelah. Kan bagus duit yang kau beli rokok teap hari tu kau simpan untuk kawen ke beli kereta baru ke. Lagi bagus dari kau membazir beli Mr.R tu tau incik lelaki.

 15. PENGOTOR
Kau, incik lelaki, suka sangat kan meludah atau membuang kahak merata-rata. Yuckkkss!!! Tolonglah geli oke! Ada juga yang pakai kasut sampai dah tak ada warna. Setahun kasut tu tak penah kena air sabun. Adui, tolonglah incik lelaki.

16. GELOJOH
Kalau bab makan, lelaki memang gelojoh. Kau, incik lelaki, kau kata kau rimas tengok cik gadis makan control ayu terover sopan kan. Tapi kau , incik lelaki sedar tak yang cik gadis pun rimas tengok kau makan gelojoh bagai. Macam setahun tak jumpa makan. Relaks ! dun be gelujoh man!

17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
Kau incik lelaki, orang bercinta, kau nak bercinta. Tapi bila dah bercinta taknak lak jaga hati perasaan si gadis. Tak salah nak pentingkan kawan-kawan, tapi kadang-kadang appreciate la buah hati tu sikit. Kasi tunjuk kat cik gadis tu yang dia pun penting. Jangan asyik semuanya kawan je. Kesian cik gadis terpinggir.

18. TIDAK TAHU MEGHARGAI
Susah jugak nak jumpa lelaki yang tahu appreciate perasaan cik gadis merangkap buah hati nya. Kau , incik lelaki, why not sekali sekala kau tunjuk penghargaan kau untuk cik gadis. Tak payah susah-susah buat candle light dinner bagai, just hadiahkan diamond ring say thanks seikhlas hati was enough man !

19. PUTAR BELIT
Putar putar putar putar kaki mengayuh. Kau, incik lelaki kenapa suka memutarbelitkan fakta? Kau suka maen putar-putar even terbukti kau yang tak kena. Kau, incik lelaki, kalau kau betul2 sayang kat cik gadis, please be hOnest,oke! jangan menyesal kalau cik gadis cabut kaki lari sebab tak tahan di putar oleh kau, incik lelaki.

20. SUKA KONTROL MACHO
Alah, mak ai ! macho ke? Tak jugak. Kau , incik lelaki, tak payah la nak melebelkan diri anda yang tidak semenggah itu sebagai macho sebab cik gadis saja yang layak menilai kau. Tak guna kalau kau sorang je rasa kau macho tapi cik gadis tak Nampak pun yang kau tu macho ! lalala ~



thanks for reading ! jangan malu-malu nak komen tau (◕‿-)

4 00 orang sedang berbuenO:

ZouL said...

hey hey hey..haha..perempuan pun sama jugak okay..tolak kontrol macho la.hehe..kontrol ayu..hehe

Entry pedas ZouL:Aku Punyer Lah!!

✿ cik pieQa ✿ said...

hehe ! perempuan oke ckit. kurang buat hal gini. hehe ! selalu nya lelaki yang start camgini. tapi tak semua la kan. heeeeheee~

hemo3-let-cius said...

yo not all of guy type of this key cik gadis,,,, huhuhu so for all cik gadis yang lain2 tu cam ner,,??? agk pans gak ayat tu,,, hhuh tpi ader yang baik2,,,, cer tukar ayat incik lelaki ru pada sebahagian incik lelaki plse,,, for +- man n women,,=)

✿ cik pieQa ✿ said...

hemo3-let-cius : hehehehe ! tp most of guy mcm ni kan. tak sume la. tp yang pieQa ckp ni pon based on my experience. hik3! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...